Külső betűtípusok használata WordPress oldalon

Korábbi cikkünkben már láthattad, hogy egyszerű weboldalon hogy lehet megoldani külső betűtípus használatát. Most azonban egy WordPress oldalt és a Typekit-et vesszük górcső alá!

Tesztoldalunkra a WordPress BizzCard Theme -et telepítettem. A témának megvan a maga CSS fájlja, amelyet kell majd – a betűtípusok erejéig – módosítani.

Az oldalon a főcím és a bejegyzés főcímének betűtípusait szeretném lecserélni.

Adobe Typekit

A Google Web Fonts -hoz hasonlóan itt is vannak ingyenesen igénybe vehető betűtípusok. Miután regisztráltál az ingyenes betűtípus lehetőségek közül egyszerre 2 típust lehet használatba venni.

Miután kiválasztottad a megfelelő fontot, hozzá kell adnod a „Kit„-hez, hogy használhasd. A megfelelő fontnál kattints az Add to Kit -re. Ha két betűtípust szeretnél lecserélni, akkor keress egy másikat is, és szintén add a Kit -hez.

Ha ez megvan és bekerült a font a Kit -be, kattints a Kit ablakban a Publish gombra

Az oldal figyelmeztet, hogy várni kell egy keveset, amíg a font használhatóvá válik. Általában szinte rögtön használható.

Kattints a Using fonts in CSS -re

Másold ki a sort, vagyis a font nevét, amelyet a WordPress CSS sablonjában át kell írni.

Beállítás a WordPressben

Célegyenesben vagy! Már csak a WordPress Sablon CSS-ében kell átírni a font nevét.

A WordPress admin felületen válaszd a Megjelenés->Szerkesztő menüpontot.

Fontos

Az ezen az oldalon megjelenő CSS fájl ugyanaz, amit a tárhelyeden a wordpress telepítési könyvtár/wp-content/themes/sablon_neve/ könyvtárban találsz. Készíts róla másolatot!

Keress rá a böngésződdel a logo h1-re, ez az oldal főcímének kódja. Ha nem vagy biztos benne, hogy a CSS melyik részében találod az oldalon található feliratot, segítségedre lesz a webfejlesztő eszköz firefoxhoz vagy chromehoz.

Írd át a font nevét. Példánkban az ‘Oswald’ -ot írtam át ‘fertigo-script’ -re.

Végül a Fájl módosítás gombra kattints. Ha ez megvan, frissítsd az oldalt, és a felirat betűtípusa megváltozott:

A bejegyzések főcímének lecserélésekor ugyanezt a módszert kell követni, azzal a különbséggel, hogy a CSS-ben rá kell keresni a post-title -re. Itt fogod megtalálni a bejegyzések főcímének betűtípusát.

Írd át ezt a betűtípust is:

Így végül az oldal főcíme és a bejegyzés betűtípusa is megváltozott.

1 Hozzászólás

  • Péter
    Posted 2012. augusztus 30. 08:38 0Likes

    A font a Kit-ben bal oldalon be kell kattintani a „Language Support”-ot „All Characters”-re, különben az Ő és Ű karakterek nem jól jelennek meg, nem használják a betűtípust.

Hozzászólás küldése

Kövess minket!