VIP tárhely csomag korlátlan tárhellyel

Sok ügyfelünk igényelte már, hogy egy-egy weboldal betöltődési sebességén javítsunk. Ez általában megoldható konfigurációval, de ha nem egy átlagos weboldalról beszélünk, akkor ennél több kell. Ennek a feladatnak a megoldására hoztuk létre a VIP tárhely csomagot, ahol a rengeteg erőforráson és kiemelt figyelmen túl garantáljuk is, hogy az oldalad villámgyorsan fog megjelenni.

Egy olyan szerveren, ahol a költségek optimalizálása a fő cél, az osztott tárhely szolgáltatás nehezen tudja megoldani, hogy az átlagostól valamilyen módon eltérő oldalak stabilan tartsák az alacsony megjelenítési időt. Ezért kezdünk egy olyan szolgáltatásban gondolkozni, ami már kevésbé hordozza magában a klasszikus osztott környezet problémáit. Megpróbáltunk eltekinteni a költségek alacsonyan tartásától, és arra koncentráltunk, hogy a tárhelyen levő oldal minden áron gyorsan jelenjen meg, és ez a sebesség ne ingadozzon. Így jött létre az osztott tárhely és a menedzselt VPS szolgáltatás “gyermeke”, a VIP tárhely.

Shinkanszen a Fuji előtt
A Shinkanszen 580km/óra sebességgel is képes száguldani

Kinek jó a VIP tárhely?

Egyes esetekben nem elegendő, hogy a szerver válaszideje a normális 2-3 másodperc alatt van, a weboldalon levő számos egyéb komponens (képek, dinamikusan betöltődő tartalmak) miatt az összhatás az, hogy az oldal lassan jelenik meg. Más esetekben az oldal általában nagyon gyorsan megjelenik, azonban az osztott tárhelyből adódóan, ha egy másik megrendelő tárhelyével probléma van, az időlegesen kihathat az oldalra. Vannak esetek, amikor ez a minimális lassulás is elfogadhatatlan, és itt nem arra gondolunk, hogy az oldal nem jelenik meg, hanem arra, hogy a 2-3 másodperces megjelenítés is lassúnak érezhető.

A VIP tárhelyet főként azoknak javasoljuk, akiknek a weboldala bevételt generál, esetleg a teljes üzletmenete a weboldal köré épül, így kritikus a weboldal sebessége, elérhetősége. Tudjuk, hogy a VIP tárhely ára a normál osztott tárhelyhez képest magas, de ez a magasabb ár megéri, ha arra gondolunk, hogy a weboldalt mi kiemelten kezeljük, folyamatosan egyedileg monitorozzuk, nagyon sok erőforrást biztosítunk neki, és még garanciát is vállalunk a teljesítményre.

Mit tartalmaz?

Ahhoz, hogy egy üzletileg kritikus weboldalt kezeljünk, és a működésére, sebességére garanciát is vállaljunk, mi a következő elvárásokat határoztuk meg magunk felé a normál tárhely szolgáltatásunkhoz képest.

  • Ne számítson a tárhely mérete, legyen korlátlan
  • Az oldal jelenjen meg villámgyorsan
  • Ne legyen probléma a szerver sebességével semmilyen körülmények között
  • Ha probléma van az oldallal, akkor arra sürgősen reagáljunk
  • Garantálja a minőséget akár a díj visszafizetése árán is

Korlátlan tárhely

A VIP tárhelynél nem korlátoztuk a tárhely méretét, azt azonban meg kell említeni, hogy fizikai korlát a szerverben levő SSD meghajtók mérete, ami általában 1,6 vagy 3,2 Terrabyte. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a VIP tárhelyet egyetlen üzletileg kritikus weboldal kiszolgálására terveztük, így csak egyetlen domain lehet a tárhelyen, ellentétben az átlagos weboldalaknak szóló csomagjainkkal, ahol korlátlan hozzáadott domain kezelhető. A korlátlan tárhellyel kapcsolatban részletesen írtunk Segítség oldalunkon a Mit jelent a VIP korlátlan tárhely? című bejegyzésünkben.

50 weboldal egy szerveren

Minden VIP tárhely alatt a legmodernebb két processzoros Intel Xeon alapú szerverünk dolgozik minimum 4, de általában 8 db Intel Datacenter SSD-vel és 128 Gb memóriával. A processzorokban 40 szálon 20 processzormag gondoskodik róla, hogy a weboldalak kiszolgálása ne várakozzon. Egy ilyen szerverre mi maximum 50 felhasználót telepítünk, de ez lehet kevesebb is, ha úgy látjuk az garantálja a sebességet. A VIP tárhely szerver sebességéről már korábban írtunk részletesen.

Garantált 1 másodperces szerver válaszidő

A fentebbi konfigurációt használva már bátran garantáljuk, hogy a VIP tárhelyen levő oldalak kiszolgálását a szerver 1 másodperc alatt végzi el. Fontos tudni, hogy mi szerver válaszidőt garantálunk, azonban az oldal megjelenítésének folyamatába a weboldal HTML kódja is beleszól, így arra vonatkozólag, hogy a weboldal gyorsan jelenjen meg, mi csak tanácsokat tudunk adni. Az 1 másodperces garanciáról a Mit jelent az 1 másodperces VIP garancia bejegyzésünkben írtunk részletesen.

Reméljük, hogy a VIP tárhely sokaknak elnyeri a tetszését, és elsőként sikerül kielégítenünk egy fontos megrendelői igényt a hazai piacon.

 

Hozzászólás küldése

Kövess minket!