Új cPanel megjelenés: Paper Lantern

Elérkezett az idő, hogy lecseréljük a cPanel felület kinézetét egy sokkal modernebb, és jobban működő felületre, így végre korszerű megjelenést kap mindenkinél a cPanel. A kezelő felület alapja ugyanaz maradt, csak a kinézet változik, megbízhatóbb működés mellett. A hibáktól nem mentes, korábbi RvSkin felület sok bosszúságot okozott, illetve nem volt lehetőség a megfelelő fordításra sem. Az új cPanel megjelenés (Paper Lantern) azonban egyenesen a cPanel fejlesztői kezei közül került ki, így látszik rajta az összeszedett szerkesztés, és a kinézete is nagyon jól sikerült!

Jó tudni!

A funkciókat tekintve nincs változás, legfeljebb néhány menüpont rövidebb nevet kapott, illetve egyszerűbb, és letisztultabb lett a cPanel. Segítség oldalunkon a korábbi képernyőképeket frissítjük az új kinézethez.

Újdonságok a cPanelen

Statisztikák

Statisztikák

A tárhely általános statisztikáit egy új áttekintő ablakon tudod megtekinteni. Itt a felhasznált lemezterületet, a létrehozott email címek számát, és többek között a tárhely erőforrás felhasználását is ellenőrizni tudod.

 

Dashboard

Dashboard

Gyorslinkeket találsz itt a legtöbbet használt funkciókhoz, témát lehet itt változtatni, a cPanel beépített x3 nevű témájára lehet átállítani a felületet, lemezhasználatot, és email statisztikát lehet itt megtekinteni.

 

User Manager

user-manager-paper-lantern-cpanel

Egy összesített oldal a cPanelen beállított FTP/e-mail felhasználókhoz, ahol egy helyen lehet látni az összes FTP vagy e-mail fiók tulajdonost, és itt új FTP vagy e-mail fiókot is hozzá lehet rendelni egy adott felhasználóhoz.

 

 

Régi funkciók új köntösben

A régi cPanel funkciók megmaradtak, egy letisztultabb felületen lehet kezelni őket:

 Fájlok

Fájlok

A megszokott fájlkezelő, könyvtárak jelszavas védelme, aktuális lemezhasználat könyvtáranként, FTP-fiókok kezelése, biztonsági mentés

 Adatbázisok

adatbázisok

PHPMyadmin felület, Mysql adatbázisok kezelése

 Domainek

domainek

Hozzáadott domain, parkolt domain, átirányítások beállítása, domain DNS rekordok beállítása

 E-mail

e-mail

E-mail fiókok, továbbítók, MX rekordok, automata válaszok, e-mail kézbesítés nyomon követése, e-mail szűrők beállítása, e-mail hitelesítés (SPF, DKIM rekordok), spam szűrő beállítás

 Mutató

mutató

Weboldal látogatottsági adatai, weboldal által generált hibák, az oldal nyers elérési naplója, a processzor és egyéb erőforrás felhasználása a tárhelynek

 Biztonság

biztonság

IP cím tiltás, SSL beállítás, Hotlink és Leech védelem

 Szoftver

szoftver

PHP verzió választás és beállítások, webhely optimalizálása (fejléc tömörítés)

 Speciális

speciális

Cron feladatok létrehozása, DNS nyomon követése, Indexkezelő, saját hibaoldal készítése, víruskereső

 Beállítások

beállítások

cPanel jelszó változtatás, nyelv- és stílus megváltoztatása, Értesítési e-mail cím változtatása

 Softaculous Apps Installer (alkalmazás telepítő)

Softaculous

A jól ismert weboldal telepítő, amellyel WordPress, vagy Joomla oldalak telepítése csak pár gombnyomás.

Hozzászólás küldése

Kövess minket!