Tegezés vagy magázás?

Nehéz kérdés, hogyan kommunikáljunk ügyfeleinkkel, vagy azokkal az emberekkel, akik még nem is azok, csak érdeklődnek egy-egy szolgáltatás iránt. Mi a közvetlenebb, barátibb kommunikációs formát választottuk eddig, ami illeszkedik fiatalos felfogásban működő cégünkhöz, és így talán az esetenként nehezen érthető technikai problémák vagy kérdések is egyszerűbben, oldottabban kezelhetők.

Az elmúlt évek során jól működő rendszerünket a mai napon egy levelezés „rengette meg”, melyet Mézga Gézával (ez csak álnév, ilyen híres emberekkel nem levelezek sajnos) folytattam, és most közkincsé teszem. A kommentelést is engedélyezem, hogy mindenki megírhassa a véleményét, esetleg tippeljen, lesz-e Géza még ügyfelük ezek után?

Mézga úr:

Én:

Kedves Géza!

Nem kötjük kötelező domain regisztrációhoz a tárhely vásárlást. Azonban, ha a DNS szervereket mi fogjuk fenntartani, az 600 Ft / év költséget jelent, vagy át is regisztrálhatod hozzánk a domain-t egyszeri 600 Ft -ért. Az átregisztrálást javaslom, mert így egyszerűen, egy felületről elérheted az összes tárhely és domain funkciót.

Üdvözlettel,

Géza:

Én:

Kedves Géza!

Sajnálattal vettem, hogy sérelmezed a tegező hangnemet, és elnézést érte, hogy ez ilyen mélyen érintett. Úgy gondolom azonban, hogy a tegezés nem az egyetlen módja a tisztelet megadásának, és ennek a tiszteletnek nem egyetlen oka maga az életkor. Például az a fajta kommunikáció, amit leveledben használtál, és tahónak nevezel látatlanul, saját csapdádba esve – hiszen nem tudod én menyi idős vagyok – biztosan nem érdemli ki tiszteletemet, ennek ellenére úgy fogalmazok, hogy ne sértselek meg, hiszen a kettő között van átmenet.

Mi itt a Tárhelyparknál próbálunk közvetlenek lenni, és talán egy kis lazaságot megengedve magunknak a kommunikációban egy olyan szerethető szolgáltatást építeni, amit megrendelőink szívesen használnak, és ha e közben velünk kommunikálnak akkor nem egy gépies ügyfélszolgálat, hanem egy barátibb légkör fogadja őket. Ez az elmúlt években több ezer ügyfélnél bevált, eddig a levelezésig. Megjegyzem, a leveled és a végén levő „Üdv,” elköszönés nem éppen magázó, így beleillik a mi közvetlen kommunikációnkba.

Köszönettel vettem meghívásod, de megvan a magam véleménye a hazai médiáról, így nem kívánok részt venni sem a Mónika sem a Balázs show-ban, és egy villába sem szeretnék beköltözni. Amúgy sem lenne izgalmas, mert a műsor elején leszögezhetjük ugyan azt az értelmes embereknek érdektelen tényt, hogy mennyire tahó is vagyok mert letegeztem egy informális levélben a műsorvezetőt, de az életem nagyjából rendben van, nem daraboltam fel a barátnőm, és a számomra izgalmas dolgok az emberek többségének unalmas és érthetetlen időpocsékolások.

További kérdéseddel a tárhely és domain szolgáltatásokkal kapcsolatban keress bátran!

Üdvözlettel,

Géza (beleírt a levelembe):

Én:

Kedves Géza!

Visszautasításom a műsorodba szóló meghívásra vonatkozott, természetesen közzé teheted a levelezést, nem állítottam, hogy nincs hozzá jogod, én is épp ezt teszem a Tárhelypark blogon. Kérlek erősítsd meg, hogy nincs ellenedre, ha a levelezést neveddel együtt teszem ki az Internetre, hiszen, mint írtad, nem magánlevelezés.

A leveled további részeit nem kívánom minősíteni, látom a szájkarate nagymestere vagy, és időd is van elemezni minden egyes betűmet, így nem húzok ujjat veled, megspórolok magamnak pár értékes percet.

Javaslom keress más tárhely szolgáltatót, ha lehet olyan céget, ahol végeláthatatlanul hallgathatod és elemezheted a telefonos menüket és az automaták által küldött e-mail üzeneteket. Mivel ajánlatkérésnek értelmezted első leveledet, ez úton jelzem, nem kívánunk veled szerződést kötni, ne rendelj meg semmit!

Üdvözlettel,

A levélre nem érkezett válasz, valószínűleg a jól működő „kombinált spamszűrő” megfogta a levelemet.

Kövess minket!