Szuper szerveren ketyeg a cpanel7

Szemfülesebb ügyfeleink már napokkal korábban észrevehették szerver státusz oldalunkon, hogy elindult új tárhely szerverünk, a cpanel7. Az új szerver mérföldkő a Tárhelypark történetében, hiszen a két processzoros, összesen 12 magos és 24 szálas Xeon alapú konfiguráció teljesítménye jóval meghaladja eddigi, Intel i7 alapú szervereink számítási kapacitását. Ez természetesen nem jelenti, hogy a teljesítményt csak az új szerveren érezhetitek, igyekszünk a régebbi szerverek terhelését csökkenteni, a jelenlegi terhelést elosztani ahol szükséges.

Mit tud az új szerver?

Supermicro

Itt szeretnék egy kicsit a technikai részletekben elmerülni. A szerver alapja a Supermicro Blade szervere, melyben négy önálló szerver kaphat helyet, egyenként két Xeon processzorral, és 256 Gb memóriával. A cpanel7 jelenleg egy ilyen Blad-et kapott, két 2.6 Ghz-es Xeon E5 processzorral, és 32Gb memóriával. A 24 szálas feldolgozás háromszorosa az eddigi szervereinknek, ahol 8 szál dolgozta fel a beérkező kéréseket. A 32 Gb memória és természetesen a már megszokott SSD Raid garantálja, hogy a weboldalakat a megszokott gyorsasággal jeleníti meg a szerver.

Fejlesztettünk a szerverben levő merevlemezeket is, így az új háttértárak Western Digital VelociRapto 10K háttértárak lettek, melyek sebessége a tesztjeink alapján szintén jócskán meghaladják az eddig használt 7200-as fordulatú lemezekét.

A fejlesztések sorának ezzel még nincsen vége! Lényeges újítás, hogy a szerverhez Gigabites belföldi és külföldi sávszélesség tartozik. Ennek előnyeit az átlagos használatkor nem fogjátok érezni, azonban akkor, amikor egy-egy oldal forgalma hirtelen megnő, jó szolgálatot tesz majd a gigabit, mert a többi oldal nem fogja érzékelni a terhelés növekedést.

Mit tervezünk még?

Sokat várunk az új konfigurációtól, és reméljük, hogy érezni fogjátok a teljesítmény növekedést, ahogyan folyamatosan elosztjuk a jelenlegi szerverek terhelését. Ha beválik az új konfiguráció, nem titkolt tervünk, hogy jelenlegi szervereinket is leváltjuk az új hardver konfigurációra. Ez természetesen egy hosszabb távú cél, és időben értesülni fogtok róla.

Hozzászólás küldése

Kövess minket!