Módosul a php.ini a cpanel4-en

Cpanel4 szerverünkön szükségessé vált a php.ini konfigurációs fájl módosítása, így január 12-én szombaton 10:00 és 11:00 óra között a következőket módosítjuk a tárhely szerveren:

  1. A központi php.ini-ben a magic_quotes_gpc opciót Off-ra állítjuk
  2. Megszüntetjük az egyedi php.ini használatát, így minden tárhelyen a központi beállítás fog működni.

A beállítás szerver leállással nem jár, azonban ha oldalad jelenleg egyedi php.ini-vel működik, akkor ellenőrizned kell, hogy a szerver alapértelmezett beállításai megfelelőek-e.

A szerver alapértelmezett php.ini beállításait Szerver Státusz oldalunkon megtalálod. Amint a beállítás megtörtént, Twitter oldalunkon ezt megírjuk.

Jó tudni!

A beállítás csak a cpanel4-es tárhelyeket érinti, a többi szerveren nem változnak a beállítások

Miért szükséges a magic_quotes_gpc beállítása?

A magic_quotes_gpc a php szkriptekben automatikusan módosítja a bejövő adatokat. Használata az új 5.3-as php-ben nem ajánlott, és az 5.4-es php-ben már nem is szerepel ez a funkció. Az újabb CMS rendszerek, mint például a Joomla 3 megkívánják, hogy ez a beállítás Off legyen.

Miért nem engedélyezett a saját php.ini?

A szerveren összesen nagyjából 20 tárhely használ saját php.ini-t. Ezeket átnéztük, és a bennük szereplő fontosabb beállítások megegyeznek a szerver alap beállításaival. A saját php.ini beállítás potenciális biztonsági rés a szerveren, amit szeretnénk megszüntetni, ezért nem engedjük tovább a használatát. (Ez a beállítás megegyezik többi szerverünk beállításával.)

Kövess minket!