Megszűnik a mindent elkapó alapértelmezett e-mail fiók

Április 1-én globálisan kikapcsoljuk szervereinken a mindent elkapó, vagy más néven alapértelmezett postafiókot. Ha eddig ezt a funkciót használtad, akkor a kikapcsolás után levelezésed úgy tud hibamentesen működni, ha az adminisztrátori felületen egyesével felveszed az általad használt mail címeket. Ezt egyszerűen megteheted leírásunk alapján: E-mail fiókok hozzáadása/eltávolítása

A kikapcsolásnak több oka is van, egyrészt sokan nem értik ennek a funkciónak a működését, és gondot jelent a használata, másrészt az elmúlt hónapokban megnövekedett spam levelek véletlenszerűen generált mail címekre érkeznek, amiket ezek az alapértelmezett fiókok elfogadnak (hiszen ez a dolguk). Az így elfogadott spam levelek pillanatok alatt feltöltik a rendelkezésre álló tárhelyet, és a normál levelek sok esetben nem érkeznek meg.

Még rosszabb eset, amikor a mindent elkapó fiók továbbítva van egy külső mail címre, például GMail-re, így tulajdonképpen a mi szerverünk küld ezer számra kéretlen leveleket a GMail-nek.

Kit érint a változás?

A változás nem érinti azokat a mail fiókokat, amiket a cpanel adminisztrátori felületen normál módon létrehoztál a Segítség oldalunk E-mail fiókok hozzáadása/eltávolítása című leírása alapján.

A problémát az jelenti, ha nincsen külön létrehozott mail címed, és a leveleidet a Mindent elkapó E-mail fiókban kezeled a cpanel felületen közvetlenül a fő oldalon elérhető Webmail olvasása menüpontból, vagy levelező programodat erre az alapértelmezett fiókra állítottad úgy, hogy a levelező programban mail címként a cpanel bejelentkezési nevedet adtad meg.

Probléma az is, ha az alapértelmezett mail fiók át van irányítva egy külső, például GMail-es mail címre, mert a kikapcsolás után ez sem fog működni, nem fogunk olyan leveleket továbbítani, amik nem egy konkrét mail címre érkeznek.

A levelezés helyes beállítása

A jövőben csak olyan leveleket fognak szervereink átvenni, amik egy valódi, a cPanel adminisztrátori felületen létrehozott mail címre érkeztek. Minden általad használt mail címet fel kell venned leírásunk alapján. Az így létrehozott mail fiókokat ugyanúgy használhatod mint az alapértelmezett mail fiókot.

Webmail helyes elérése

Webmailen keresztül a következőképpen tudod használni a levelezést: webmail.domainneved.hu Itt a teljes email címet add meg, és a hozzá tartozó jelszót amelyet az email cím létrehozásakor megadtál. Részletes leírást találsz a Webmail kezelés bejegyzésünkben.

Levelek továbbítása

A leveleket úgy tudod továbbítani, hogy konkrét mail címet továbbítasz az E-mail továbbítók menüpont használatával. Ha nem akarod, nem szükséges a mail címet létrehoznod nálunk, így a levelek a mi szerverünkön nem tárolódnak.

Ha mégis létrehozod a mail címet, akkor a beérkezett leveleket mi is tárolni fogjuk, és továbbításra is kerülnek.

Kövess minket!