Átregisztrációs szabályok változása külföldi domaineknél

Az ICANN, amely a legtöbb nemzetközi domain végződés felügyeletét végzi, új szabályt léptet életbe: 2016. december 1-től, ha a domain adataiban – email cím, vagy név adatokban – változtatás történik, akkor a régi és az új email címen is meg kell erősíteni ezt a változást.  Az átregisztrációs szabályok változása a .COM, .NET, .ORG, . INFO, .BIZ, .ME, .MOBI, .US, .PRO, .IN, .TV domain nevek tulajdonosait érinti.

Mi változik a korábbiakhoz képest?

Korábban nem kellett elfogadnia a régi és az új domain tulajdonosnak külön emailben a domain tulajdonos név és email adataiban történt változást. Az átregisztráció menetében tehát annyi változás lesz, hogy a folyamat alatt több emailt fog kapni a domain tulajdonos, mint eddig, és az előző domain tulajdonos email címe is fog kapni egy (vagy több) jóváhagyó emailt.

Mennyiben érint ez téged?

  • Akkor érint a változás, hogyha külföldi domain neved van (EU és CO.UK domaint nem érinti a változás), és meg szeretnéd változtatni annak Whois adatait (Név, cégnév, vagy email cím változás esetén). Ilyenkor a meglévő és az új email cím tulajdonosa is fog kapni egy emailt, hogy erősítse meg a változást.
  • A jóváhagyó emailek angol nyelvűek.

Mire kell figyelni?

1. Átregisztráció esetén más regisztrátortól a Tárhelyparkhoz, ha nem változik a tulajdonos: Ha az Admin Contact email cím nem a sajátod, akkor inkább kérd meg az email cím tulajdonosát (ez legtöbbször maga a regisztrátor cég), hogy hagyja jóvá a transfert. Ha erre nincs lehetőség, akkor hosszabbítsd meg a domainedet a jelenlegi regisztrátornál, és ezután indítsd nálunk a transfert!*

2. Átregisztráció esetén a Tárhelyparkhoz ha változik a domain tulajdonos is: Az átregisztrációhoz, ha tulajdonos név és/vagy email cím is változik, akkor a régi és új tulajdonosnak ezt el kell, hogy fogadnia az emailben a jóváhagyó linkre kattintással.

3. Tárhelyparknál lévő domain tulajdonos név és email cím változik, de a Tárhelyparknál marad a domain: A régi és új email cím tulajdonos is fog kapni emailt, és jóvá kell hagyniuk a változást az emailben a jóváhagyó linkre kattintással.

* Tárhelypark-hoz való átregisztráció esetén olyan email címnek kell lennie az admin contact email címnek, ahol tudsz fogadni emailt, mivel ide küldi a rendszerünk a megerősítő emailt. Ha ez az email cím a jelenlegi regisztrátoré, akkor jelezned kell nekik, hogy kattintsanak a jóváhagyásra, hogy a transfer végbe mehessen!

Mi van akkor ha a korábbi (megváltoztatandó) email cím már nem él?

Telefonszám vagy más azonosító segítségével (pl személyes okmány, vagy cég papírok) azonosíthatja a Regisztrátor a domain korábbi tulajdonosát.

Mi szükséges a külföldi domain átregisztrációhoz?

A külföldi domain végződéseknél a domain átregisztrációhoz szükséges teendőket itt találod.

Hozzászólás küldése

Kövess minket!