Apache html frissítési probléma megoldva

Több ügyfelünk jelzete, hogy html oldalai és css fájlai nem frissülnek azonnal amikor azokat feltölti a tárhely szerverre. A problémát megoldottuk, a gondot a cPanel / Apache konfigurációban levő kisebb hiba okozta. Jelenleg a html fájlok azonnal frissülnek módosítás után a php és más kiterjesztésekhez hasonlóan, minden tárhely megfelelően működik.

Apache FileETag bug

Az Apache web szerver minden fájl lekérésnél a böngészőnek továbbít egy eTag nevezetű azonosítót, amit a fájl módosítási dátumából, méretéből és inode számából állít elő. A bug miatt az apache ezt az azonosítót alapértelmezésben csak a fájl inode alapján állított elő, ezért úgy érzékelte a fájl nem változott a felülírás után, hiszen annak helye a merevlemezen valóban nem változott. Csak a mérete és a módosítás dátuma, amit viszont nem vett figyelembe.

A probléma megoldása, hogy az eTag konfigurációt nem csak szerver de könyvtár szinten is meg kell adni, mert ott már jól értelmezi a webszerver. Tehát a /var/cpanel/templates/apache2/main.default fájlban egészítsük ki az első Directory konfigurációt a FileETag paraméterrel:


Options % main.directory.options.item.options %
AllowOverride % main.directory.allowoverride.item.allowoverride %
FileETag All

Hozzászólás küldése

Kövess minket!