40 cpu mag, 128Gb memória és 8 Intel Datacenter SSD

Ma helyeztük éles üzembe új szerverünket, így hátradőlve várjuk a szeptemberi tárhely rohamot, erőforrással nem lesz gond. A cpanel14 szerver eddigi legizmosabb gépünk, nem fogadtunk el kompromisszumokat a konfigurálásnál. A két Intel Xeon E5-2630v4 processor 40 szálon képes kiszolgálni a kéréseket. A rendszergazdáknak nem idegen top parancs olyan megdöbbentő látványt mutat, hogy nem bírtam ki, és készítettem róla egy képernyőképet.

40 szálat futtat a két Intel Xeon

Szemfülesebbek észrevehetik a képen, hogy a szerverben 128Gb szerver memóriát pakoltunk (DDR4-2133MHz), ami az eddig szokásos kétszerese.  A másodpercenként 100-200 HTTP kérés kiszolgálása nem lehet gond ennyi memóriával, de a többi szerverünkön nem ritka 1000 lekérdezés / mp MYSQL használat sem hiszem, hogy meg fog látszani a terheltségi grafikonon.

Érdemes megemlíteni a RAID10-ás konfigurációba csatolt 8 darab Intel Datacenter SSD-t, ami már szokásosnak mondható a korábbi szerverekből. Továbbra is elkötelezett hívei vagyunk az SSD technológiának, így mozgó alkatrészekből álló merevlemezeket már egyáltalán nem tesszük a szervereinkbe. Az SSD olyan performanciát produkál, amivel a HDD nem tudja felvenni a versenyt. Az oldalak betöltődési ideje szemmel láthatóan gyorsult, mióta SSD-ket használunk.

Szintén szokásos eljárás már a Tárhelyparknál, hogy a régebbi tárhely tulajdonosok is élvezhetik az új szerver sebességét, mert korábbi szervereinket tehermentesítjük úgy, hogy egyes oldalakat átrakunk az új szerverre. Ezt a cpanel10 és cpanel11 szerverek tehermentesítésével kezdjük, a cpanel7-el folytatjuk.

2 Hozzászólás

Hozzászólás küldése

Kövess minket!